Kavitációs zsírbontás

Kavitációs zsírbontás

A nagy teljesítményű ultrahang hullámok a kezelt terület szövetein belül mikro buborékokat hoznak létre. Ezen mikro buborékok összeroppanása során olyan pontenciájú nyomásváltozás jön létre, melynek köszönhetően a lokálisan elhelyezkedő zsírsejtek szétesnek, elfolyósodnak, olvasztja a zsírt és a cellulitot. Az ily módon folyékonnyá vált zsír és egyéb bomlástermékek a nyirokrendszeren át a májba kerülnek, ahol a lebontás megtörténik, majd a kiválasztó rendszer segítségével távoznak a szervezetből.

Ultrahang géllel be van kenve az aktuális felület, ez azért szükséges, mert alapesetben az ultrahang visszaverődik a bőrről, mert egy ritkább közegből (levegő) megy a sűrűbb közegbe (bőr). Az ultrahang gél lecsökkenti a két közeg között lévő sűrűségkülönbség és az ultrahang már át tud hatolni a bőrön.

A kavitációs hullámok pulzálnak, tehát a bőr és a környező szövetek védve vannak, a hatás magasan szelektív. A kezelőfejet finoman mozgatjuk a bőrrel kontaktust tartva.

Mivel a zsírsejtek száma a születéskor adott és nem növekszik, ezért a kavitációs zsírbontás a sebészeti zsírleszíváshoz hasonló tartós eredményt nyújthat, hiszen megsemmisült zsírsejtek helyett a kezelt területen újak nem jönnek létre. A visszahízás esélye a kezelt területen csökken, szövődmények nem alakulnak ki, a kezelés fájdalommentes és biztonságos, a szokásos napi tevékenység zavartalanul folytatható. A kezelés során a páciens speciális ciripelő hangot hall. A teljesítmény növelésével a hang erősödik, mely bizonyos személyeknek kellemetlen érzetet okozhat.

Az ultrahangos zsírbontás (~40kHz) alkalmával a készülékfej mozgatásával és annak a felmelegedésével felgyorsul a nyirokáramlás, valamint a sejtanyagcsere. A salakanyag kimosó hatás folytán az ultrahang a cellulit eltüntetésének és a fogyasztásnak a leghatékonyabb módszere. Mivel az erek kitágulnak és a sejtmembránok is áteresztőbbé válnak, könnyebben jutnak el az alkalmazott természetes növényi anyagok a sejtekbe, így nagyobb hatékonysággal lehet őket használni. Ezen kívül az ultrahang hatása a zsírszöveti sejtburok szétpattan, a zsír elfolyik, az üres sejtburok pedig hatásosabban megtámasztja a laza kötőszövetet. Ezért a nem kívánatos zsírréteg eltávolításában komoly szerepe van az ultrahangkezelésnek.

Kinek ajánlott?

Olyan személyek számára lett kifejlesztve, akik a normál illetve a túlsúlyos csoportba tartoznak és szeretnének megszabadulni a has, csípő, fenék, comb, vádli illetve kar területén felhalmozódott nemkívánatos lokális zsírrétegtől.

A kavitáció nem ajánlott 15 kg feletti súlyfelesleggel rendelkező személyeknek, mivel ez a módszer alakformálásra lett kitalálva, nem konkrét testtömeg csökkentésre. Nem helyettesítheti a sportolást és a kiegyensúlyozott étrendet.

Mi történik a szétrobbant zsírsejtekkel?

A kavitációs hullámokkal megsemmisített zsírsejtek, a test természetes élettani folyamatai által távoznak a szervezetből. A zsírsejtek 90%-a triglicerid, melynek 70%-a koleszterin. A felesleges trigliceridek belépnek a szisztematikus körforgásba és lebontódnak. A lebontás során felszabadult zsírok kiürülését jelentősen fokozhatjuk nyirokmasszázzsal.

Mennyi idő egy kezelés?

Egy kúra átlagosan 10 kezelésből áll, egy-egy kezelés pedig nem haladhatja meg a 40 percet. Ehhez jön hozzá időpontban a nyirokrendszerre ható masszázs vagy vákuumos kezelés, ami területenként pár perc.

A kavitációs zsírbontás kizárólag a következő területeken alkalmazható: kar, has, csípő, fenék, comb, vádli. Egy kezelés során egy testtájék max 20 percen keresztül kezelhető (2 tenyérnyi terület). Az ennél hosszabb időn keresztül tartó beavatkozás már megterhelő lehet a máj, a szervezet számára, hiszen a felszabadult zsírok és egyéb salakanyagok kiürítése nem kis feladat és időbe telik.

Milyen eredményekre lehet számítani?

Az elért eredmény nagymértékben függ a vendég állapotától, hajlandóságától és az együttműködésre való hajlandóságától. Általánosságban elmondható, hogy egy 10 kezelésből álló kúra az adott területen 1-2 ruhaméret csökkenést eredményezhet. A szabályok betartásával heti 1-1,5 kg zsírtól szabadulhat meg a kezelt személy.

Mik a kezelést követő javaslatok - szabályok?

Elengedhetetlen az elegendő folyadékfogyasztás, napi 2,5-3 liter folyadékra a szervezetnek a zsírok-salakanyagok tökéletes kiürítése miatt van szüksége, ennek hiányában sajnos előfordulhat, hogy a felszabadult zsír egyéb testtájakon épül vissza az ott található zsírsejtekbe.

Tovább fokozható az eredmény alacsony zsír- és szénhidráttartalmú könnyített étrenddel, valamint napi 30 perces mozgással, például sétával. A máj regenerálódását segítő máriatövis kapszula, illetve zöld tea fogyasztása is segíti a szervezetet a zsír kiürülésében.

Infrakabin vagy szauna használata ideális a kezelés utáni napon vagy azonnal a kezelés után.

A vákuumos nyirokmasszázs és egyéb masszázstípusok serkentik a nyirokrendszert és elősegítik a zsír kiürülését.

Rádiófrekvenciás kezelés segíti a zsír nyirokrendszerbe történő kijuttatását, feszesíti a bőrt.

Táplálkozás

1. Gyümölcsök, zöldségek, rizs, bab fogyasztása
2. Az évszaknak megfelelő friss élelmiszereket részesíti előnyben. Hiszen a primőr áru több vegyszermaradványt tartalmazhat.
3. Az ételek elkészítéséhez javasolt a kókuszzsír más egyéb zsiradékok, olajok helyett.
4. Zsírszegény, natúr joghurt napi étrendbe mérsékelt mennyiségben.
5. Hetente 2x hal és egyszer szárnyas.
6. Vörös húsok fogyasztása csupán havonta néhány alkalommal ajánlatos.
7. Az elfogyasztott zsír az összenergia 25-35 százaléka legyen (ebből a telített zsír lehetőleg ne legyen több 7-8%-nál).
8. A napi desszert elsősorban friss gyümölcs legyen (délután 3 után már ne).
9. A rendszeres testmozgás nagyon fontos az ideális testsúly mielőbbi elérésének és a jó közérzet kialakításának érdekében.

Kinek nem ajánlott?

Várandós, szoptatós nőknek
Menstruáció ideje alatt
Epilepsziás személyeknek
Szív- és érrendszeri, keringési megbetegedéseknél
Pacemakerrel rendelkezőknek
Májbetegeknek
Cukorbetegeknek
Helytelen veseműködéssel rendelkezőknek
Kezelt területen lévő gyulladás, bőrbetegség, reuma

Tekintsd meg Óbudai szépségszalonunk további alakformáló kezeléseit: 


III.kerületi szépségszalonunk további szolgáltatásai: