Vákuumos testkezelés

A vákuum technológia a 3000 éve ismert köpölyözés modern korba ültetett alakformálási módszere. A vákuum feszítő és szívó hatásának köszönhetően a zsírsejtek jelentős részének a burka áteresztővé válik, így a felgyülemlett zsír kifolyva belőlük a nyirokkeringésbe jut. A vákuum aktiválja a rugalmas rostokat termelő kötőszöveti sejteket, így a bőr feszesebbé válik. 

A vákuumos kezelés során a kezelt területen helyi vérbőség keletkezik, javul a kötőszöveti anyagcsere és a mikro- illetve nyirokkeringés, így a bőr szinte automatikusan fokozottan méregtelenedik. Használatával javul a kollagén termelődés, ami a bőr feszesedését eredményezi. Növeli a bőr rugalmasságát. Egyenletes bőrtónust hoz létre. Serkenti a lokális véráramlást. A felerősödött vér és nyirokkeringés a vizesedett szövetek miatt kialakult narancsbőr jelensége enyhül. 

A test zsíros, narancsbőrös területein a vákuum technológia elősegíti a zsírszövetek lebontását és pár alkalom elteltével láthatóan szebb külsőt kölcsönöz az amúgy gödröcskés bőrfelületnek. Nagyobb mennyiségű oxigén és tápanyag jut a kezelt területekre, továbbá a felszabadult méreganyagokat gyorsabban szállítja el. 

A vákuumos testkezelés folyamán kisebb bevérzések keletkezhetnek a kezelt bőrfelületen, ez normális. A hajszálerek felszakadhatnak, mivel elvesztették rugalmasságukat és ezért törékennyé váltak. A vákuumos kezelés során ezek az elöregedett hajszálerek újra élettel telivé válnak. Eredményként a sejtek oxigénhiányos állapota megszűnik, és a szövetek állapota jelentős mértékben javulnak, aminek következtében az egészségügyi és fizikai állapot javulni fog. A bőr érzékenysége határozza meg, hogy ezek a hematómás foltok mennyire mélyek és mennyi idő alatt szívódnak fel.    

Milyen céllal használható a vákuum?

Lokális bőrfeszesítés 
Cellulitos bőrkép csökkentése
Testformálás
Karcsúsítás
Feszesítés
Méregtelenítés     

Tanácsok - javaslatok

Alacsony zsír- és szénhidráttartalmú könnyített étrend 
Megfelelő folyadékfogyasztás
Napi minimum 30 perces mozgás (akár séta) 

A narancsbőr kialakulásának lehet genetikai hajlam az oka, viszont nagyobb részt a XXI. századi életvitel váltja ki. Megjelenésének indokai lehetnek a fogamzásgátló tabletták szedése, a helytelen táplálkozás, az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a dohányzás, az alkohol, a túlzott koffein bevitel (kávé, kóla), a stressz, étkeink közül pedig a hormonkezeltek, mesterséges tartósítót, színezéket tartalmazók. Különféle masszázsok és kezelések kombinálásával érhetjük el a leghatékonyabb megoldást, ez személyes konzultáció alkalmával megbeszélésre kerül.    

Mi a cellulit?

 Más néven narancsbőr. A narancs héjára emlékeztető hepe-hupákról kapta a nevét. Ezek a göröngyök akkor alakulnak ki a bőr felületén, ha túl sok zsír gyűlik össze a bőr mélyebb rétegeiben, ezért az elveszti rugalmasságát, a zsírsejtek csomócskákba rendeződnek, majd megnagyobbodnak, lassítva a vérellátást és a nyirokkeringést. Ezek a méreganyagok halmozódnak fel a szövetek közti térben. 

A narancsbőr állapotának több stádiuma van:

Amikor összeszorítva a bőrt jelentkezik
Amikor állva már magától látható
Amikor fekve és állva is látható

Mire jó a cellulit masszázs?

A bőr feszesebbé, selymesebbé válik
Csökkennek a "gödröcskék" méretei
Élénkül a vér- és nyirokkeringés 
A szövetek oxigénellátása nő 
Elősegíti a nyirok távozását a szervezetből 
Lazítja a zsírszövetet, megkönnyítve a szervezet számára a lebontásukat
Vérbőség keletkezik, hajszálerek aktivizálódnak 
Felgyorsul a sejtek anyagcseréje    

Hogyan történik?

A cellulit masszázs a combok mindkét oldalán és a fenéken történik. Erőteljesebb, mint a svédmasszázs, mivel a célja a zsírsejtek összetörése. Fájdalommal járhat, mindennek következtében a bőrfelület belilulhat, ami jelen esetben természetes jelenség. Az erősebb kötőszövettel rendelkező vendégek általában nem panaszkodnak a cellulit masszázs erősségét illetően, viszont a vékonyabb kötőszövettel rendelkező vendégek az első pár cellulit masszázst intenzívebben érzik. 

A hatást fokozza a cellulit masszázshoz készült fahéj hatóanyagú masszázskrém, paprikakrém, valamint az energizáló koffeines masszázskrém és az erre a célra készített természetes alapanyagú masszázsolaj. 

A cellulit masszázs okozta bőrfelmelegedést fólia alkalmazásával fokozzuk. A fólia alatt a hatóanyagoknak és a mély zsírbontó cellulit masszázs fogásoknak köszönhetően generált hőhatás tovább fokozódik. 

Mindezek életmódváltás mellett valósulhatnak meg:
 - Módosítani a táplálkozási szokásokon 
 - Heti több alkalommal aktív, rendszeres sport
 - Napi másfél óra intenzív séta is igen jótékony hatású
 - Napi minimum 3 liter tiszta víz vagy gyógyteafogyasztás
 - Dohányzás- és alkoholfogyasztás elhagyása    

Ellenjavallat

Tüdővérzés és tuberkolózis
Daganatos megbetegedés
Különböző bőrbetegségek vagy túlzott érzékenység 
Fekély 
Visszeres vénák 
Terhesség 
Nagymértékű kimerültség 
Szívritmuszavar 
Magas vérnyomás 
Pacemaker 
Mélyvénás trombózis 
Cukorbetegség 
Nyílt seb 
Lázas állapot 
Menstruáció idején 
Vérzékenység 
Fertőző betegségek 
Várandós, szoptató hölgyeknek 
Májbetegeknek 
Cukorbetegeknek 
Helytelen veseműködés   

Tekintsd meg Óbudai szépségszalonunk további alakformálási kezeléseit: 

III.kerületi szépségszalonunk további szolgáltatásai: