Rádiófrekvenciás kezelés

A rádiófrekvenciás kezelés elsősorban bőrfeszesítő, másodsorban zsírbontó technológia.

A rádiófrekvenciát elektromos áram állítja elő. Az RF energia létrehoz egy hőhatást, amikor a magas frekvenciájú elektromos áram átáramlik a megcélzott bőrön és összetalálkozik a magas váltakozó áramú ellenállással rendelkező szövetekkel a bőr alatti zsírrétegben. Ez a 3 dimenziós melegítő hatás kollagén denaturációhoz (megváltozik a természetes szerkezete), újjá formáláshoz és szövet rövidüléshez vezet. Végül ezek a hatások vezetnek a bőr rugalmasságának javulásához a bőr felületének megváltozása nélkül.

Az RF frekvenciája 3 Hz és 300 GHz közötti érték. Minél magasabb egy rádióhullám frekvenciája, annál kevésbé mélyre hatol a szövetekben.

A kor előrehaladtával csökken a kollagénrostok mennyisége, így bőrünk fokozatosan elveszti rugalmasságát, feszességét, megjelennek a ráncok, bőrünk megereszkedik. Az RF által felmelegített fibroblaszt sejtek hozzájárulnak a kollagén keletkezéshez és az azutáni szövet újjáformázásához, mely hozzájárul a feszesebb, rugalmasabb és élettelibb bőrhöz.

Az RF kiváló módszer a fogyókúra után megmaradt zsírpárnák és narancsbőr csökkentésére, eltüntetésére. A rádiófrekvencia felmelegíti a zsírsejteket, ezáltal megnyílnak a cellák falai és a zsír a kötőszövetekbe távozik. A melegítés hatására a szír a nyirokkeringésbe kerül, ami az ezt követő időszakban a kiválasztó rendszeren keresztül távozik.

Megindul a zsír lebontása, élénkülnek az anyagcsere-folyamatok, a vér-és nyirokkeringés. A bőr rugalmasságáért felelős kolagén rostok szerkezeti átalakuláson mennek keresztül és fokozódik a termelődésük. Ezen hatások révén a kezelt terület a kúraszerű alkalmazás során hatékonyan átalakul, a zsírpárna csökken, a cellulitos bőrkép látványosan javul, a bőr megújul.

Milyen céllal használható a rádiófrekvencia?

Arc feszesítése / ráncfeltöltés

Narancsbőr kezelés

Testfeszesítés

Alakformálás

Lokális zsírpárnakezelés

Rádiófrekvencia előnyei

Fájdalommentes

Nem jár beavatkozással

Nincs szükség felépülési időre

Hosszú távon hat

Puhává teszi a bőr felszínét

Javítja a bőr struktúráját

Feszesít

Alkalmazási területei

Külső felkar
Belső felkar
Has (kivéve köldök)
Fenék
Elülső comb
Oldalsó comb
Külső comb
Hátsó comb
Vádli

A hason rendszerint hosszú idő alatt gyűlik össze a zsír, ezért ez a terület diétára és mozgásra is lassan reagál. A rádiófrekvencia használata felgyorsítja a zsírbontást és növeli a mozgás és a diéta hatékonyságát.

Kezelés időtartama

Kúraszerűen általában 10 kezelést érdemes végezni hetente 1x. A zsírpárnákat megcélzó, valamint narancsbőr kezeléseknél egy alkalom kb. 20-30 percet vesz igénybe testtájanként. A legjobb eredmény elérése érdekében 4-8 hetente javasolt fenntartó kezeléseket végezni.

Kezelés utáni tanácsok - szabályok

Kezelés előtt és után a kezeléssel egy napon nem szabad napozni, szoláriumozni vagy szaunázni.
Izzasztó edzések, alkohol fogyasztása nem ajánlott.
Rendszeres mozgással, helyes táplálkozással segíthető, gyorsítható a folyamat.

Esetleges mellékhatások

Izzadás, bőrpír, hólyagok a kezelt területen vagy a környékén. Ezek többnyire ha jelentkeznek, 24 órán belül elmúlnak. A kezelt terület érzékenysége akár 2 hétig is megmaradhat. Pattanásszerű bőrelváltozás, bőr alatti csomók. Kb. 2 hét alatt elmúlnak. (kevesebb, mint 1%)

Ellenjavallatok

Daganatos megbetegedés
Terhesség
Fém implantátumok
Fertőzés Pacemaker 
Beépített defibrillátor 
Tetoválás a kezelt területen
Gyulladás a kezelt területen
Vérzékenység
Diabétesz
Szteroidos kezelés
Véralvadásgátló szedése
Aznapi szoláriumozás
Magas vérnyomás
Visszérgyulladás
Véralvadási problémák
Hormonális terápiában való részvétel
Aktív kollagén vagy érbetegség
Izotretinoin használata az elmúlt időszakban (kevesebb, mint 1 éve) 
Dermális töltőanyagok (pl.: kollagén)
Nagy fogászati fém implantátumok 
Multi szisztémás betegségek - cukorbetegség, HTN, CAD, veseelégtelenség...)   


Tekintsd meg Óbudai Szépségszalonunk további szolgáltatásait: